כאבים וקליקים בברכיים והקליקים התפשטו לשאר המפרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/02/2011 | 04:51 | מאת: ברוך

שלום לכם אני לוחם לשעבר, בעל רגל שטוחה(פלטפוס). יש לציין שעברתי את רוב האימונים ללא מדרסים, ולאחר כחצי שנה בצבא התחילו כאבים וקליקים בברך ימין(יש לציין שברך שמאל הייתה תקינה)... כשנה לאחר מכן במהלך אימונים התחילו כאבים חזקים ודקירות + קליקים גם בברך שמאל, וקליקים ללא כאבים בקרסול שמאל.(אקצר קצת מהתהליכים) עברתי מפוי עצמות, תוצאה:קליטה מוגברת בכתפיים, ברכיים, וכפות רגליים... האורטופד חשד שזה ראומטי, ושלח אותי לראומטולוג. עברתי בדיקות דם שחזרו תקינות.כמה חודשים לאחר מכן אורטופד אבחן זאת כ-cmp (שחיקת סחוס) . בשלב זה (כשנתיים וחצי בצבא) החלו קליקים גם בקרסול ימין שהתפשטו אט אט לאגן ימין,כתפיים, מרפקים,חזה, והלסת. (המפרק היחיד שעדיין לא מקליק זה אגן שמאל).. פניתי לאורטופד, והוא אבחן אותי כ- enthesopathy of unspecified site -tendinitis- .כמו כן אני חי עם כאבים בחזה באיזור הסטרנום, כ 8 חודשים ועברתי צילום ובדיקת כירורג ונמצאתי תקין אך הכאבים שם נשארים. האורטופד שייך את הכאבים בחזה לאנטיזופטיה. והוא מאמין שיקח כ- 10 שנים עד שכל הסיפור יעבור לי.כרגע הכאבים בברכיים באים בעיקר במאמץ,והם מתחממות לפעמים אחרי הליכה.הכאבים בחזה הם תמידיים בעיקר שאני מתמתח או מאמץ את החזה כגון שכיבות סמיכה. (יש לציין שאני מתרגל פיזיותרפיה באופן קבוע, כ-3 פעמים בשבוע) רציתי לשאול את דעתכם המקצועית מה זה יכול להיות, ואיזה עוד בדיקות אפשר לעשות כדי לדייק באבחנה,ואיך אפשר לבקש את הבדיקות האלו. תודה מראש ברוך

לפעמים אנטזופתיה היא חלק ממחלה שנקראת spondyloarthropathy. מציע להיבדק עי ראומטולוג לשלול אפשרות זו

מנהלי פורום ראומטולוגיה