ידיים נרדמות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/01/2011 | 20:12 | מאת: רועי

שלום, אני בן17 וחצי, לפני כשנתיים בחורף הידיים שלי היו כחולות והרגשתי שכף היד נרדמת לי בלילה ללא סיבה, משהו הרגיש לי מוזר, פנינו לרופא משפחה והוא שלח אותנו לעשות סדרה של בדיקות cpk נמצא מעט גבוה חלק מהרופאים לא התייחסו,מאז הייתי אצל אינספור רופאים אקו לב נמצא תקין בהתחלה עשינו בדיקות של קרישה שיצאו לא תקינים ולאחר זמן נמצאו גם תקינים emg בהתחלה היה תקין לאחר שנה וקצת נמצא כמעט תקין נוירולוג אומר שאין קשר לשרירים ואני נמצא אצל ראומטולוג שבנתיים לא מוצא משהו מיוחד מלבד תסמונת רנו שגם היא עדיין לא בטוחה, הוא אומר אולי זאת התעלה הקרפילית אבל הוא לא יכול להצביע על משהו בוודאות,נכון להיום היד שלי נרדמת בשינה לפעמים מעל המרפק לפעמים שתי הידיים ביחד או כל פעם יד אחרת,שמתי לב שזה קורה יותר שאני ישן על הבטן וכשאני ישן על הבטן לא יודע אם זה בגלל שאני מעקם את הצוואר אז גם הראש נרדם לי וזה קורה רק שאני ישן על הבטן,עשיתי צילום בצוואר ואין לי צלע צווארי סך הכל אני מרגיש טוב מאוד פעיל

רועי שלום תופעת רינו הינה עיניין שכיח אך אני מבין שכעת אין שינויי צבע בגפה אלא בעיקר בעייה של הירדמויות. במידה וכל הבדיקות היו תקינות הייתי מציע להתרכז בבעיה העיקרית. ניתן לבצע EMG של כפות ידיים כדי לאשר אבחנה של תעלה קרפאלית. בינתיים אפשר לנסות טיפול עי ויטמין B6 , שיכול להועיל במצבים כאלה

30/01/2011 | 15:15 | מאת: רועי

עשיתי emg גם בכפות הידיים ועדיין הרופא לא בטוח שזה התעלה הקרפילית

מנהלי פורום ראומטולוגיה