כאבי במיפרקיםאצל ילדה בת שבע

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/01/2011 | 15:24 | מאת: נונה

אז כך הסיפור הוא כזה ביוני שעבר ילדתי החלה להיתלונן על כאבים במיפרקים בכפות הידיים ברגליים באצבעות עשיתי בדיקות דם הכל יצא תקין אין נפיחות התלונות היו אז בלילה לפני שינה הלכתי לרמטולוג שקבע שכנראה היא סובלת מגמישות יתר , אמר לי לעשות כל מיני תרגילים , לא כולכך הקפדתי אבל לפתע עבר , לפני חודשיים שוב חזרו לה הכאבים הפעם תלונות במהלך כל היום ,שוב עשיתי בדיקות דם הכל תקין ושוב חזרתי לרמטולוג ושוב הוא בדק אותה ונראה לי שאפילו הוא בעצמו לא היה בטוח שזה גמישות יתר , הוא שאל אותה גם מ1 ל10 מה רמת הכאב והיא לא הייתה סגורה על עצמה , ושוב אמר לי לחזור על התרגילים , לא יודעת עדיין הילדה מתלוננת מידי פעם , האם שמעתם על דבר כזה על כאבים מהסוג הזה , לא יודעת אם זה קשור אבל הילדה מאוד אנרגטית זזה המון ולא נחה ,בבקשה תשובה המיואשת

נונה שלום קשה לשפוט מבלי לבדוק אבל בשלב זה נשמע שלא סובלת ממחלה ברורה. לפעמים דלקות מפרקים מתבשלות בצורה איטית שבה לא ניתן ממש לאבחן מחלה בתחילה. בשלב זה הייתי מוודא שבדקו מחלת צליאק ובלוטת התריס ונותן לה את מבחן מבחן הזמן. מאחל לה בריאות שלמה

נונה שלום. הכאבים נשמעים לא ספציפיים בשלב זה. הייתי מוודא שבדקו מחלת צליאק ותפקוד בלוטת התריס נוסף לשאר הסמנים האימונולוגיים שכבר נבדקו קרוב לוודאי. לעיתים מבחן הזמן חשוב במקרים כאלה כיוון שמצבים רבים חולפים מעצמם ומאידך מחלות מתפתחות בצורה ברורה יותר. מאחל לכם בריאות ושיחלפו הכאבים

מנהלי פורום ראומטולוגיה