להבין את המחלה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/12/2010 | 08:03 | מאת: סיגלית

שלום רב, אני חולת סקלרודרמה וסובלת גם מתופעת ריינו, קשה לי להבין ולהגדיר לרמטולוג ממה נובעים הכאבים באצבעות הרופא חושב שהריינו בשליטה ויש בעיה במפרקים ושוקל להחליף את הרמיקיד בתרופה אנטי טי. אנ.אפ אני חושבת שהכאבים באצבעות הם מהרינו אומנם הם לא כחולות ואין פצעים כי אני מקבלת טרקליר 125 אבל אין לי תחושה בידיים אני שומרת מאוד על חום גוף אבל עדיין קשה לי מאוד לתפקד יש לציין שמדובר גם באצבעות הרגליים האם החלפת הרמיקייד תעזור גם לתופעת הריינו בנוסף אני מקבלת מטרוטקס 2.5 דוקסימון ומנציקולין תודה מראש

19/12/2010 | 13:03 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

כנראה שיש לך מחלה מעורבת, זאת אומרת לא רק סקלרודרמה אלא סקלרודרמה בשילוב עם מחלה אוטואימונית אחרת. הכי טוב זה לדון על זה עם ראומטולוג שלך שמכיר אותך.

מנהלי פורום ראומטולוגיה