הסרת שיער וכאבי פרקים האם יש קשר??

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/12/2010 | 18:37 | מאת: זיוה

אני בת 52 בריאה בדרך כלל שואלת האם יתכן, שהורדת שיער בשיטת אינפרה אדוםIPL אצל קוסמטיקאית תגרום לכאבי פרקים . הורדתי שיער בשיטה זו והיה לי קר מהג'ל שמשתמשים בו בטיפול להורדת כאב,ואחרי הפעם השלישית כואבים לי הפרקים ויש לי עייפות האם זה גרם לי למחלה או אולי יש לי בעיה שלא ידעתי וזה גרם להתפרצותה ואם נניח יש לי מחלה כמו לופוס או דלקת פרקים שלא ידועה לי האם זה החמיר את מצבי .אגב בבדיקות שעשיתי ANA וANTI DNA לכל 16 הפרמטרים של הANA- שליליים . וכן CRP, RF תקינים שקיעת דם 50 אבל זו תוצאה שבדרך כלל יש לי הרבה שנים.מה דעתך? מה ידוע לך בנושא?? הרבה הרבה תודה!!!!

לא מכיר קשר בין הסרת היער לדלקת מפרקים אך כמובן שש"ד זו מוחשת . יש להתרשם קלינית מהמצב ולא ניתו לפי הבדיקות לשלול דלקת מפרקים

מנהלי פורום ראומטולוגיה