פיענוח אגן מכוון למפרקים הסקרו איליאקלים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/11/2010 | 23:39 | מאת: שירי

שלום רב אם תוכלו להסבר לי מה אומר הדבר הזה כי זה מדאיג אותי כי יש לי תור לרופאת ראומטולוגיה עוד 2 חודשים. תעודה מגנטית מכוון למפרקים איליאקלים. בשאלה של סקרו איליאיטיס. הבדיקה בוצעה בחתכים סמיקורונלים בסדרות T1 T2 עם דיכוי שומן, FSPGR ללא ולאחר הזרקת גדוליניום בתוספות בסדרות סגיטליות ב - T2 עם דיכוי שומן לעמ"ש המותני ו - FSPGR לאחר הזרקת גדוליניום. קיימים שינויים סקלרוטים סובכונדרלים באסקט האיליאקלי של מפרקים הסקרו איליאקלים מני צדדים. במידה מינימלית גם באספקט הסקראלי. אין בצקת של לשלד האצם. אין העשרה לאחר הזרקת חומר ניגוד של המפרקים הסקרו איליאקלים או של לשד העצם. הפורמינות הסקרליות נראות שמורות. חוליות עמ"ש המותני מודגמות חלקי בבדיקה זו אין לזיות על שם אנדרסון או רומנו היכולות להעיד על ספונדילוארטרופטיה מודגם בלט דיסק קל ב L5-S1. אין עדות לשינויים אנטזופיטרים. לסיכום : סקלרוזיס סובכונדרלי קל משני צידי המפרקים הסקרו איליאקלים כמתואר. אין עדות לשינויים היכולים להתאים לסקרו איליאיטיס אקוטית. באבחנה מבדלת של שינויים סקלרוטים אלו אוסטאיטיס קונדנסנס אילי. נא תעזרו לי מה אומרים פה כי לא הבנתי כלום. אודה לכם מראש שירי.

01/12/2010 | 20:26 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אין שום סיבה לדאגה, פיענוח זה יכול להיות גם וריאנט של הנורמה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה