שאלה בבקשה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/11/2010 | 13:59 | מאת: שיר

אני בת 32 עם לופוס עם ירידה של 23 קילו במשקל חום ממושך של שנים, כאבי פרקים ועייפות קשה ופריחות. אנטי דנא שלילי אנא שלילי משלימים תקינים שקיעה 53 ,סי ר פי 2.3, תפליטים פלאוראליים קטנים דו צדדים ותפליט פריקארדיאלי קטן. לאחרונה הלכתי להתייעצות אצל ראומטולוגית מדהימה ששלחה לכל מיני בירורים בינהם גם צילום כפות ידיים ורגליים אותם לא עשיתי מעולם ( אני עם לופוס 11 שנה). בצילום כפות הידיים ללא ממצא אך בכפות הרגליים רשום שינויים ארטרואייטים. לציין ש RF יצא שלילי לאחרונה. מה הם השינויים האלה? האם זה קשור ללופוס או חס וחלילה מחלה נוספת ראומטיד ארטראייטיטס? האם יש מה לעשות ומה חומרת הממצאים? סליחה על ריבוי השאלות ותודה על המענה

28/11/2010 | 18:16 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

יש עשרות סוגים של שינוים "ארטריטיים" בצילומים, כך שיש גם עשרות אפשרויות להסבר. אי אפשר לתת תשובה לשאלותך ללא בדיקה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה