בדיקות c-anca

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/11/2010 | 15:29 | מאת: רותם

שלום רב, עברתי לפני כשנה ניתוח מחיצה וקונכות באף ובמהלך פתולוגיה שגרתית התגלו שם גרנולומות. עברתי כמה בדיקות בקופת חולים מכבי והתוצאה החריגה היחידה היתה c-anca חיובי. נפגשתי עם ראומטולוג ששלח אותי לבדיקות נוספות, הפעם בבית חולים הדסה, שם ה-C-anca נמצא שלילי. בבדיקה שלישית שעשיתי בקופ"ח- "נמצא ערך חשוד ל c-anca" ובבדיקה הרביעית בקופ"ח כעבור 9 חודשים c-anca שוב חיובי. אני מרגישה טוב ואין לי סמפטומים נוספים שאופייניים למחלת וגנר. שאלתי היא האם ייתכנו ערכים גבוהים של נוגדן ה c-anca ללא קשר למחלת וגנר? ומדוע אין עקביות בתוצאות שאני מקבלת? האם כמות הנוגדנים בגופי משתנה או שחלק מהתוצאות 'שקריות'? אני כמובן ממשיכה גם מעקב אצל ראומטולוג, אך רציתי בכל זאת לשמוע תשובה נוספת, משום שאני מקבלת תשובות מעורפלות ולא ברורות על שאלותיי. תודה רבה, רותם

22/11/2010 | 18:16 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לא בטוח שזו הגישה הנכונה לאשר או לשלול את האבחנה על פי בדיקת מעבדה בודדת. ערכי נוגדנים משתנים, יש פה ושם טעויות מעבדה. במקרה שלך - מאוד רצוי להשאר תחת השגחת ראומטולוג תקופה ממושכת, כי הענין לא כל כך בANCA אלא בגרנולומות שנמצאו.

מנהלי פורום ראומטולוגיה