מוטרדת מאוד

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/11/2010 | 00:09 | מאת: שירה

שלום רב , אני בת 28 ולפני כשנה חוויתי ארוע של טשטוש בראייה,לאחר טיפול בסטרואידים הראיה חזרה לקדמותה. ב-MRI שביצעתי לפני שנה היו מ"ס נגעים לא ספציפיים בחומר הלבן. לפניכשלושה חודשים ביצעתי שוב בדיקת MRI -בבדיקה זו נרשם כי נגע אחד גדל בצורה משמעותית(בצד שמאל) ושאר הנגעים לא השתנו.כמו כן בדיקת MRI צוור תקינה ובדיקות דם לנוגדנים השונים הכל יצא שלישי. אך הבעיה המטרידה אותי יותר מכול היא הסממנים שהנני מרגישה ולא יודעת מה לעשות איתם וזה התחיל לפני חודשים בחוסר תחושתיות בשתי כפות רגליים (כאילו גרב לוחצת לי על הכפות רגליים עד כדי כך שלא יכולתי לשים נעליים כי הרגשתי לחץ עדיר) אח"כ החוסר תחושתיות עברה לברך כאשר בנוסף לזה אני מרגישה כל הזמן לחץ על הברך ומדי פעם חום וכאילו מישהו "מדגדג" אותי בתןך הברך. יש לציין שמידת הלחץ והתחושתיות אינן קבועות אלא כל הזמן משנה והדבר לא פוגע לי בהליכה ,ישיבה וכ"ו. ועכשיו לפני כ-3 ימים התחלתי להרגיש כאילו חוסר התחושתיות נמצאת בכל רגל ימין עד המותן כאשר הנני מרגישה את הרגל מאוד רגישה אפילו כאשר נושבת עליה רוח אני מרגישה את זה(כל הרגל ממש ממש רגישה) בבדיקתי אצל נוירולוג המתמחה בטרשת נכתב:כוח ברגליים תקין בכל קבוצות השרירים,ללא הפרעות תחושה הן שיטחיות והן עמוקה גם באיזורים שמרגישה נימול ורדימות. כמו כן הליכה תקינה והחזרים שווים ותקינים. ועל כן אמרה שכרגע לא צריך להתחיל שום טיפול ספציפי ולחכות לעשות עוד בדיקת MRI בעוד חצי שנה וכן שלחה אותי לאורטופד שרשם שאין שום בעיה אורטופדית. אך למרות כל זאת הנני עדיין ממשיכה לחוש לחץ חזק על הברך,"דגדודים בתוכה,חום עולה ויורד בתוכה,וכן רדימות של כל רגל ימין ומה וכן תופעה חדשה בימים האחרונים שהרגל ימין שלי מאוד מאוד רגישה לכל דבר עושה לי צמרמורת והרגל מאוד רגישה. 1.האם לפי הסממנים שציינתי יכול להיות ומדובר על בעיה ראומוטולוגית האם יכול להיות וקיימת איזשהיא דלקת בברך או משהו?האם זה אופייני לבעיה ראומוטולוגית? למה זה אופייני בעיה שכזו? 2.איך יכול להיות הבדל בין מה שהרופא רשמה לבין מה שאני חשה בפועל? 3. ממה יכול לנבוע הפרוגרסיביות בתחושות שההני חשה ברגל ימין?ממה יכול לנבוע הרגישות והלחץ שהנני חשה בה?האם זה אופייני לטרשת נפוצה תופעה שכזו?

11/11/2010 | 07:56 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

הבעיה כנראה היא נוירולוגית בכל זאת. יש גם להבדיל בין תלונות של המטופל וממצאי בדיקה - אם בדיקה תקינה זה בכלל לא עומר שאין תלונות או תלונות לא אמינות, או שאין משמעות בתלונות - זה רק עומר שהבדיקה של אותו רופא היתה תקינה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה