האם יכולים לבלבל בין ארטריטיס פסוריא ללופוס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

22/10/2010 | 13:08 | מאת: dorit

אני אובחנתי כבר 7 שנים כחולה ארטריסטיס- ברצוני לציין שי לי בעיות בפרקי הידיים אבל- אין לי (תודה לאל) כל בעייה בשחיקת פרקים. לאחרונה לפני כחצי שנה עברתי ניתוח להוצאת רחם.... ולפניו קיבלתי סטראואידים ואחרי הניתוח הוחמר מצב תפקוד כפות הידיים והתגברה גם הפסוראזיס. לאחרונה מצבי הדרדר- חולשה, חום שעולה ל- 37.7 יורד 37.3 כביכול חום נמוך אבל אני מרגישה בכל הגוף כאילו זה חום של 39 מעלות. הראומוןלןג רצה להתחיל איתי טיפול ביולוגי אבל בגלל החום נתן לי כבר שבוע מוקסיפן + זריקת סטראואידים! המצב לא השתפר- רק אחרי שאני לוקחת נורופן אני מסוגלת קצת יותר לתפקד! אתמול עשיתי בדיקות דם- שלחה אותי רופאת המשפחה= ESR=100 המקסימום צריך להיות- 20 CRP=4.2 המקסימום צריך להיןת-0.5 המוגלובין== 10.3 (נמוך אחרי הניתוח עלה קצת) המטוטקריט= 32.5 המינימום- 35 כל שאר הבדיקות ברמה סבירה האם זה אופייני ללופוס? מה אפשר לעשות אם הרופא "נעול" שזה ארטריטיס? עלי לציין שקשה מאוד להשיג ביקור עם ראומטולוג זה רק עוד שבועיים וחצי ומצבי ממש ממש לא נחמד! אשמח לקבל כל תהייה, הצעה, דעה... ברור לי שאתם לא רופאים!

שלום דורית לא הבנתי את המשפט "ברור לי שאתם לא רופאים!"

24/10/2010 | 12:46 | מאת: dorit

לאור כל השאלות בפורומים השונים הכונה הייתה שברור לי שתגובתכם היא וגם אם צריך נדרשת בדיקת רופא אשמח אם בכל זאת תוכל להשיב לי ובמיוחד כרופא אודה לך מאוד. אני מרגישה ממש רע- אין תורים עד השבוע והראומטולוג שלי יגיע רק ביום חמישי ואצטרך כנראה לבכות הרבה עד שיקבל אותי תודה ואתך הסליחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה