ייעוץ מומחה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/10/2010 | 08:05 | מאת: אלמוני

שלום רב לפני כ-5 חודשים הובחנה אצלי מחלת אנקילוזינג ספונדיליטיס ע"י בדיקת הדם HLAB27 טופלתי בתרופות אתופן.נקסין.וארקוקסיה ושום דבר לא עוזר לי בצילומי רנטגן הובחנו ממצאים אלו : זיזים גרמיים קדמיים לאורך עמוד השידרה היצרויות מרובות.התעבות הליגמנט הקידמי עמ"ש צווארי:גובה החוליות שמור הנמכה במרווח בין C6-C7 התעבות עם יצירת גשרים של הליגמנט הקידמי לכל אורכו עמ"ש מותני:שינויים ניווניים בגופי החוליות כוללים אוסטאופיתים גסים קדמיים וצדדיים מרווחים בין חולתיים שמורים אגן:היצרות וסקלרוזציה SIJ מימין קיים סיגנל מוגבר דו-צדדי בחלק המפרקי של האיליום בחלק התחתון של המפרקים הסקרו-איליאקלים לאחר הזרקת גדוליניום קיימת האדרה עדינה של גדוליניום באזורים אלו שאר חלקי המפרקים הסקרו-איליאקלים ללא עדות להאדרה חריגה {הכי חשוב נאמר בצילום שהמימצאים אינם אופיניים לאנקילוזינג ספונדלייטיס} MRI ; סיגנל שמור מלשד החוליות סיגנל מופחת מנוקלאוס הדיסקית בגובה L5-S1 הקונוס המדולרי מודגם שמור קצהו בגובה L1 סריקת L1-L2 אין עדות לבקע דיסק הפורמניות חופשיות סריקת L2-L3 בלט אנולוס כללי ללא לחץ משמעותי על השק הדורלי הפורמניות חופשיות סריקת L3-L4 אין עדות לבקע דיסק הפורמניות חופשיות סריקת L4-L5 בלט אנולוס כללי ללא לחץ משמעותי על השק הדורלי השורשים בפורמניות חופשיים L5-S1 פרוטרוזיה דיסקלית מרכזית וכן בחלק התחתון של הפורמינה השמאלית אין לראות לחץ משמעותי על השק הדורלי או בשורש בפורמינה השמאלית בסיכום: שינויים דיסקוגניים ניוונים ללא סימנילחץ פוקאלי על המערכת העצבית אין עדות לשינויים חולניים בפסטים שאלותי הם: 1 האם יש עוד בדיקות שעלי לבצע היות ואני לא ישן טוב בכלל {כאבים באזור האגן והמותניים ובזמן האחרון רגלי וידי נרדמות בשינה ואף ישנם כאבים בבירכיים} 2 ברצוני לדעת מה ההשלכות של מחלה זאת היות ואינני עובד

11/10/2010 | 12:15 | מאת: אלמוני

שכחתי לציין פרט חשוב מאד אני סך הכל בן 39

13/10/2010 | 17:00 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

יש לדון עם הראומטולוג המטפל מהמקור לכאבים - דלקת של מחלת בחטרב או דברים מכניים אשר נראו ב CT למשל. הטיפול הוא לגמרי תלוי בסיבת הכאבים.

13/10/2010 | 21:13 | מאת: אלמוני

קודם כל תודה על התשובה אבל האם תוכל להסביר מה זה אומר מחלת בחטרב בבקשה ותודה מראש

מנהלי פורום ראומטולוגיה