אבחון דלקת פרקים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/10/2010 | 20:04 | מאת: איציק

שלום רב, בן 37 בריא בד"כ. לפני 4 חודשים החל כאב בפרק יד ימין, לאחר כמה ימים הכאב נדד למרפקים ולכתפיים. עד היום יש לי כאבי פרקים באצבעות היידים, בשורש כף היד, במרפקים וברגליים בחלק העליון. כמו כן חולשה ביידים שמופיע לעיתים קרובות. קושי לקחת נשימות עמוקות מאז החלו הכאבים במפרקים. נבדקתי אצל ניורולוג בגלל רעידות ונימלול שהיו לי. לפי הניורלוג האבחנה תקינה וכנראה שהתופעות קשורות בחרדה. עברתי את בדיקות הדם הבאות: CRP - תקין RF- בנורמה התקינה, אך בערכו המקסימאלי. ESR - תקין ANA - תקין אני כבר מיואש ולא יודע מה הבעיה בדיוק היות והרופאים טוענים שמדובר בהתקפי חרדה. האם יתכן שיש לי בעיה כרונית בפרקים למרות תצואות תקינות של בדיקות הדם? מהו המשך הטיפול המומלץ?

10/10/2010 | 20:36 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לא צמיד כאבי מפרקים מסמנים דלקת. הרבה פעמים כאבים באיזור המפרק באים ממקור אחר ולכן אי אפשר לתת אבחנה או להמליץ על הטיפול ללא בדיקה.

12/10/2010 | 08:24 | מאת: זיו

פריצת דיסק צווארית

מנהלי פורום ראומטולוגיה