בדיקות מעבדה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

13/01/2009 | 19:51 | מאת: אור

שלום רב. אני בת 58 עם בעיות שומנים וסכרת. לאחרונה עברתי את הבדיקות האלה: anti - dna=130.6 fana=positive, pattern=homogenous, titer<=1:1280 cardiolipin IgG 7.2 cardiolipin IgM 1.4 SS-A/RO 4.1 SS-B/LA 4.6 ANTI SM AD2.4 ANTI B2GP1 IgG 4.1 (בדיקות אלה בוצאו ב10 לנובמבר) תוצאות חדשות מתאריך 01 לינואר הם: ANTI DNA= 145.2 SMOOT MUSCLE AB POSITIVE, MITOCHONDRIAL AB NEGATIVE, ANTI LKM AB שלילי. ברקע הכללי יש לי שחמת הכבד פעילה המטופלת בפרדיניזון 20 mg ליום. שאלתי היא האם זה מראה על לופוס או מחלה אחרת. ואם מי עליי להתייעץ במקרה זה.

26/01/2009 | 21:43 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

שלום, המצב עם הבדיקות הוא מורכב - מצד אחד כל בדיקות אלה יכולות להיות חלק מדלקת כבד אימונית (כנראה זה סוג של מחלת כבד שיש לך, לפחות לפי טיפול שאת מקבלת), מצד שני כל התמונה כולל מחלת כבד יכולה להיות חלק מהלופוס. הכי טוב - ללכת להתיעץ עם הפטולוג שמטפל בך, וגם עם ראומטולוג, אך לצורך יעוץ זה יש להכין ולהביא את כל המסמכים הרפואים הקיימים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה