דלקת חוזרת או מחלת פרקים?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

06/09/2010 | 12:12 | מאת: לירון

שלום, אני בת 28 ולפני מספר ימים חשתי גרד באיזור מפרק הקרסול ברגל ימין. תוך יומיים האיזור האדים, התנפח והתוצאה היא של מראה דמוי בצקתי בשני צידי המפרק, המתפשט לכיוון האצבעות ולכיוון השוק. אני מטופלת באנטיביוטיקה בטענה שזו דקלת. האינטביוטיקה אכן עזרה (לא יכולתי ללכת בשל תחושה של "סחיבה" של הרגל) אך האיזור אכן נפוח ומוגבל בתנועתיות. לפני כשנתיים אירע מקרה דומה ברגל השניה וגם אז טופלתי באנטיביוטיקה.בירורים של המצב לא העלו חשד למחלה כלשהי. שאלתי היא: האם אכן מדובר בדלקת (שהחשד שנגרמה אולי מעקיצה) או מדובר בסימנים מקדימים למחלת פרקים? תודה

08/09/2010 | 09:40 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

2 אופציות אפשריות. תני לזמן להחליט.

14/09/2010 | 13:48 | מאת: חגית אשר

לירון, אין טעם שתחכי ... אומנם אפשר לטפל במחלת פרקים גם אחרי האבחון אך למה לא למנוע אותה או לטפל בה כשהי "קטנה". ברור שיש לך סוג של דלקת . גשי למטפל מוסמך: נטורופת/הרבליסט/רופא סיני - יעשו לך אבחון ויתנו לך צמחים שמתאימים למה שיש לך (נוגדי דלקת) הצמחים אינם מזיקים , ללא תופעות לוואי . אני טופלתי בעבר ע"י מטפלת שהיא גם נטורופתית וגם מומחית לצמחי מרפא : ריקי וסרמן מהוד השרון 054-7403374 תהי בריאה

19/09/2010 | 20:48 | מאת: לירון

חגית, תודה רבה על התגובה. המצב השתפר בינתיים, לאחר טיפול באנטיביוטיקה. אנסה טיפול משלים גם כדי "להתגונן" מפני הפעם הבאה

מנהלי פורום ראומטולוגיה