איבחון ראומטואיד ארטריטיס מול אוסטאו ארטריטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/08/2010 | 08:11 | מאת: אנה

שלום, אמי בת 63 וסובלת מזה כ-10 שנים מאוסטאו ארטריטיס בכפות הידיים ונמצאת במעקב ראומטולוגי. לאחרונה מאז צילום כפות הידיים ומצבה הקליני, היא אובחנה כסובלת מראומטואיד ארטריטיס והומלץ על טיפול במטהטרקסט. שאלתי היא: איך ניתן להבחין בין ראומטואיד ארטריטיס מול אוסטאו ארטריטיס על רקע ניווני? אשמח לתשובתכם המהירה מכיוון שאנו בחרדות נוראיות מאז האיבחון. תודה, אנה.

07/08/2010 | 13:14 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

ברוב המקרים להבדיל בין לבין קל מאוד. אומנם אצל 1 מכל 1000 בני אדם יש שתי מחלות אלה באותו זמן.

מנהלי פורום ראומטולוגיה