ויטמין D ואנקילוזינג ספונדיליטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

28/07/2010 | 09:08 | מאת: מירית

שלום רב דוקטור מצאו לי בMRI סקרואיליאטיס ויש דיונים בשאלה אם יש לי או אין לי אנקילזוינג ספונדיליטיס (לא מובהקת, CRP תקין,אין גן של מחלות דומות וכו). בינתים נמצא כי יש לי מחסור בויטמין D (במשפחה יש נטייה לבנות לבריחת סידן) אז מה אני שואלת? האם ידוע לך על קשר בין מחסור בסידן לבעיות פרקים בכלל ולסקרואיליאטיס בפרט? מה לעשות? תודה

30/07/2010 | 11:12 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

נושא של ווטמין D מאוד באופנה בשנה אחרונה, לא בטוח שבצדק. לא ידוע לי על קשר בין AS וחוסר ווטמין D, אך אם חסר - צריך להשלים

מנהלי פורום ראומטולוגיה