Palindromic rheumatism

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/07/2010 | 11:15 | מאת: במבה

בת 44, בריאה (מטופלת בבלוטת תריס). אובחנתי ע"י ראומטולוג ב - Palindromic rheumatism בעיקר ע"ס תאור היסטורית כאבים. כאבים מתפרצים במפרקים שונים (אצבעות ידיים, כתפיים בעיקר) בתדירות בלתי קבןעה (אחת לכמה שבועות)ץ ההתפרצות נמשכת בדרך כלל 24 שעות ועוברת מעצמה (בלא תרופות). במהלך ההתקף, הכאבים עזים ביותר. הרופא בדק אותי גם בזמן התקף. אין חום ואין אדמומיות באזור המודלק. נשלחתי לעשות בדיקות fmf (למרות שאני אשכנזיה) ו CCP AB. 1) האם האבחנה נראית סבירה ( למרות שאין לי אדמומיות וחום)? 2) מהו הטיפול הטוב ביותר במקרה זה? האם יש תרופות שמעכבות / מונעות התפרצויות? 3) הם יש חשיבות לתוצאות ה fmf / CCP AB מבחינת הטיפול האופטחמלי? 4) מה הצפי של התדרדרות המחלה (להבנתי לא נוצר נזק למפרק)? החמרה בתדירות? בכאבים? 5) האם יש סוגי פעילות גופנית / תזונה מומלצים?

30/07/2010 | 11:10 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

האבחנה סבירה, אך יש להשלים בירור כפי שהומלץ. טיפולים למניעה או טיפול קיימים - יש לדון על כך עם רופא מטפלץ אין חשיבות לדיאטה או הרגלים (חוץ מעשון) במחלה זו אשר לעתים חולפת ספונטנית ולעתים מחמירה לדלקת בילתי פוסקת

מנהלי פורום ראומטולוגיה