אנקלוזיס ספונדליטיס

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

15/07/2010 | 10:55 | מאת: יפה

הובחתי לפני שנה וחצי כחולה במחלה. מסתבר שהחלה אצלי כבר 30 שנה (אני בת 48). בשאלת טיפול ביולוגי, הרופא המליץ לקחת ארקוקסיה 60 מ"ג ולראות תוצאות בדיקות דם. אני לוקחת חצי כדור בערב, מרגישה טוב, תשובות בדיקות דם לא השתנו. CRP -4 . האם אפשרי להמשיך ארקוקיסה לתקופה ארוכה אם זה מספק אותי מבחינת איכות החיים או כדי להתחיל לפי המלצת הרופא אנבל?

יפה שלום ראשית המינון שאת נוטלת קטן מאוד שנית אני לא בטוח שמותר לשבור טבליה של ארקוקסיה לגבי טיפול לטווח ארוך דלקת היא עניין לא בריא בגוף באופן עקרוני ניתן לקחת לטווח ארוך תרופות נוגדות דלקת כמו ארקוקסיה אולם קיימות תופעות לוואי ובמקרה שלך גם אין שליטה בדלקת מבחינה מעבדתית. יש לשקול את ענין ה ENBREL אך נא להתייעץ עם הראומטולוג שלך גם לגבי העלאת מינון הארקוקסיה.

19/07/2010 | 08:22 | מאת: יפה

אין ספק שדלקת אינה טובה לגוף, בדיקות מעבדה מראות עדיין דלקת יחד עם ארקוקסיה, האם זהו השלב בוא ני חייבת לעבור לטיפול הביולוגי? משום מה יש לי פחד מטיפול של תותחים. אודה מאוד על תשובתך

מנהלי פורום ראומטולוגיה