לופוס ומירנה

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

08/07/2010 | 10:12 | מאת: מאיה

שלום, אני בת 31 לאחר 3 לידות IUGR/ שבוע 34 משקלים 2 ק|ג. בכל ההריונות לקראת הסוף הופיעו לי כתמים על הזרועות/חזה ופנים. בהריון האחרון זה היה ממש כל הכל, לא ראו כלל צבע עור אלא רק רדום שרוף עם מוגלה. הייתי אצל רופא עור מומחה אשר אמר לי שזה מההורמון של ההרן ויעבור אחרי שאסיים את ההריון וכך היה. 2 חודשים אחרי הלידה התקינו לי את התקן המירנה בהמלצת הראומוטולודית והרופא נשים אך אחרי חודשיים בערך החלו התו]עות על העור כמו ההריון. כיום אני עם כתמים שרופים, כואבים מגרדים ושורפים . האעם זה יכול להיות מההתקן? האם יש צורך להסיר אותו? אודה לתשובה, מאיה

11/07/2010 | 15:06 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

לא שמעתי שמירנה גורמת לשינוי צבע עור. אולי לשאול רופאי עור או נשים?

מנהלי פורום ראומטולוגיה