ESR 102

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/06/2010 | 17:57 | מאת: נחום מנחם

שלום אני בן 75 עם כאבי ראש חזקים בלי סיבה ברורה , בבדיקות דם יש לי ESR 102 קריאטין 1.3 אנמיה נורמו , מה לדעתך הבדיקות הנדרשות בנוסף לצורך ברור סיבת ה ESR הגבוה . תודה מראש על תשובתך

27/06/2010 | 16:38 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

שילוב של כאב ראש חדש ושקיעת דם גבוה בגיל מעל 65 - מחשיד למחלה בשם temporal arteritis. בחלק מהחולים מחלה זו עלולה להסתבך סיבוכים קשים - עליך בהקדם (היום) להגיע לבדיקת ראומטולוג דחופה (אולי אף בחדר מיון) לבדיקה כדי לשלול או לאשר את המחלה ולהתחיל טיפול מיידי.

מנהלי פורום ראומטולוגיה