פענוח בדיקת דם - תוצאות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

18/02/2020 | 12:39 | מאת: גל

שלום, לפני כעשר שנים עשיתי בדיקה ל- Antinuclear Ab והתשובה הייתה חיובית. במקביל אובחנתי עם אטופיק דרמטיטיס. השבוע עשיתי בדיקת דם נוספת ובאותה בדיקה בדיוק התשובה הפעם הייתה שלילית. בדיקות נוספות שעשיתי השבוע היו: ANA Titer - חיובי 1:160 ANA Pattern - Homogeneous אשמח לדעת ממה נובע השינוי בבדיקה שעשיתי לפני עשר שנים לבין הבדיקה הנוכחית (שכן דרמטיטיס זו לא מחלה שעוברת), וכן אשמח להבין מה אומרות התוצאות של הבדיקות הנוספות מהשבוע. תודה

שלום, בדיקות המעבדה אינן מצביעות על דבר בהיעדר קליניקה מתאימה ותלונות מכוונות. כדאי להבין מה הייתה הקליניקה בגינה נשלחו הבדיקות? לציין כי לכ 15% מהאוכלוסייה הבריאה יש בדיקת ANA חיובית ללא כל מחלה ראומטית/אימונית.

20/02/2020 | 17:27 | מאת: גל

השאלה שלי מה ההבדל בין ה- ANA ל - ANA Titer למה אחד חיובי ואחד שלילי?

מנהלי פורום ראומטולוגיה