כאבים חזקים באגן בגב תחתון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

21/12/2019 | 20:33 | מאת: בן

שלום בן 32 סובל שנתיים מכאבים איומים לוחצי באיזור האגן, בעיקר בצד ימין של המפשעה בגב תחתון, והכאבים כנראה מקרינים חזק גם לרגל ימין וגם לצוואר? כי בצוואר אני חש כאבי תופת ברוב שעות היום, כדורים לא עוזרים לי. עשיתי US למפשעות ונמצא בלוטת לימפה עד 2 ס"מ עם מרכז שומני בדיוק בצד של הכאבים, אבל כירוג בדק ואמר שזה תקין. עשיתי גם רנטגן אגן, ולא מצאו משהו מיוחד. השאלה שלי - האם ב-MRI יוכלו למצוא משהו שיסביר את הכאבים האיומים האלה (בנוסף לצמרמורת ובחילות כמעט יומיומיות) וה-MRI יראה דברים שלא מראים שאר הבדיקות? בנוסף, למה בדיקת MRI אגן נקראית - "למעט ערמונית" האם לא ניתן בכלל לראות בה את הערמונית? ואםכן רואים אותה, האם הדבר ידווח גם במסגרת בדיקת MRI אגן אם נמצא בערמונית משהו לא תקין? והאם הכאבים שלי יכולים להיות קשורים לערמונית?

שלום, האם נבדקת בדיקה גופנית על ידי אורטופד? ראומטולוג? כדאי להיות במעקב על מנת שיפנו אותך לבדיקה המתאימה. MRI יכול להוסיף ממצאים אחרים מלבד צילום ואולטרא-סאונד. בדיקת MRI ערמונית היא בדיקה נפרדת עם פרוטוקול שונה מ MRI אחרים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה