פענוח תוצאות בדיקת ANA TITER

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/12/2019 | 11:21 | מאת: שרגא

שלום, בן 35 סובל מזה כמעט שנתיים מתשישות קשה, כאבים בחלק העליון של הגוף, כאבי ועייפות שרירים לאחר מאמץ וגם נוקשות בוקר. ערכתי בירור ראומטולוגי ונוירולוגי ובינתיים לא יודעים להסביר את מצבי. עם זאת רופא המשפחה הזמין סדרת בדיקות דם נוספות ויצא לי חיובי באחת מהמדדים האוטואימוניים. מה זה אומר, איזו מחלה כנראה יש לי? יצא ש ANA TITER הוא POSITIVE 1:160 כל יתר המדדים הם שליליים. גם גן HLAB27 שלילי. מודאג מאוד, אשמח להסבר בתודה,

שלום ישנה בדיקה יותר ספציפית לאישור ANA חיובי. כמו כן, תתכן בדיקה חיובית גם בקרב האוכלוסייה הבריאה. פנה עם תוצאת הבדיקה לרופא המטפל. בהצלחה

11/12/2019 | 10:20 | מאת: שרגא

האם כוונתך לבדיקה: ANTINUCLEAR Ab_(ANA)? היא יצאה לי שלילית לפני שנה, האם עלי לחזור עליה?

מנהלי פורום ראומטולוגיה