בדיקות דם אוטואימוניות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/10/2019 | 17:10 | מאת: נטנט

אבקש עזרה בפיענוח הבדיקות הנ'ל. הרופאה הפנתה אותי לאור כאבים בכל מיני מקומות בגוף בעיקר מפרק לסת, צוואר, שכמות, כתפיים, ידיים וכפות ידיים. ללא נפיחות או אודם שם הבדיקהתוצאהתוצאה לעומת טווח הנורמהמידע נוסףשם הבדיקהENA PROFILEתוצאהPOSITIVE תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהRIBOSOMAL P Abתוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהDNA (ds) Abתוצאה16.0 POSITIVE תוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהRNPתוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהSm (anti Smith Ab)תוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהSSAתוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהSSBתוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהRNP Aתוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהRNP 68תוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהSmRNPתוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהSSA-60תוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהSSA-52תוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהCHROMATINתוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהAnti Jo-1 Abתוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהScl-70 Abתוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה שם הבדיקהANTICENTROMERE Abתוצאה<0.2 NEGATIVEתוצאה לעומת טווח הנורמה   אשמח להסבר... תודה רבה

שלום האם ביצעת בדיקת ANA? לא ראיתי תשובה. בדיקת אנטי DNA חיובית לא מרמזת על מאום ללא קליניקה מתאימה. לעיתים, מאשרים את תשובת הבדיקה באמצעות בדיקה יותר ספציפית לנוגדן DNA באם יש צורך בכך.

23/10/2019 | 22:00 | מאת: נטנט

הבדיקה הראשונה ENA profil זה לא ANA בעצם? אלו הם כל הבדיקות... לבקש בדיקת ANA?

מנהלי פורום ראומטולוגיה