crp גבוה וכאבי גב חמורים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/10/2019 | 00:05 | מאת: אתי

שלום רב, לפני מספר ימים סבלתי מהתקף של כאב בגב האמצעי שנמשך יומיים. במהלך ההתקף לא הצלחתי לנשום והכאב הוחמר בעת בליעה של אוכל או שתיה. כמו כן הכאבים הוחמרו בשכיבה והעירו אותי בלילה. הרופא הפנה אותי לבדיקת דם שיצאה תקינה מלבד crp שהיה 48.8 כשהטווח הוא 0-5. יש לציין שאני סובלת מפסוריאזיס קל בעיקר בברכיים וכן נוטלת גלולות- מה שיכול להשפיע על מדדי הcrp. שאלתי היא אם כל הערכים בבדיקה תקינים יש לי מה לדאוג מהcrp? והאם אכן פסוריאזיס/ נטילת גלולות יכולים להשפיע עד כדי כך על רמת הcrp? תודה וסליחה על האורך

שלום לא חושבת שעליית ה CRP קשורה הפעם להתלקחות פסוריאזיס. באם עדיין יש כאבים כפי שתיארת - ממליצה לפנות להמשך בירור

מנהלי פורום ראומטולוגיה