דלקת בעין .איבחון מחלה אוטואימונית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

07/10/2019 | 20:05 | מאת: זלטקה

כיצד להתיחס לנוגדן SmRMT שערכו בבדיקת נוגדנים 3.1 כלומר מעל הנורמה. על איזו מחלה זה מעיד? ומה הטיפול המומלץ ? לאיזה מקצוע רפואי לפנות בעניין זה. עוד אציין כי הבדיקות נערכו עקב דלקת בשתי העניים. תודה

שלום, אולי הכוונה היא לנוגדני ANTI SMITH RNP - לפי הקליניקה, מכוון לתהליך אוטואימוני. הנוגדנים מופיעים במספר מחלות כגון SLE או MCTD - אולם דלקות עיניים פחות שכיחות ב MCTD. ממליצה לפנות לרופא שביקש את בבדיקות

מנהלי פורום ראומטולוגיה