פתרון לבורסיטיס שלא דרך זריקות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

11/06/2010 | 12:03 | מאת: אבנר

סובל מזה 3 חודשים בבורסיטיס טרוכנטר ירך דו צדדי המקשה מאד על החיים. התרופות למיניהם לא עזרו לי וגם לא חימום מקומי ופיזיותרפיה. הרופא שלי לא מוכן שאקבל זריקות כי לטענתו יש סיכון גבוה לגבי לפיתוח לחץ דם או סכרת. האם ישנם טיפולים אחרים רציניים לעניין זה גם באופן פרטי כגון: גלי הלם, הידרותרפיה, מרחצאות ועוד?? מה יכול לעזור? בתודה, אבנר

12/06/2010 | 21:11 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

בורסיטיס טרוכנטרית מופיעה הרבה פעמים עקב צליעה לא משנה מאיזו סיבה או כאבי ברכיים או פלטפוס, כך שיש לתקן בעיות אלה אם קיימות. יש גם לוודא שאין טעות באבחנה - לעתים קרובות בעית גב תחתון נראת כבורסיטיס במבט ראשון. בין טיפולים אפשריים - הזרקה הכי יעילה, ועוד לא שמעתי שמשהו פתח סוכרת או יל"ד עקב ההזרקה (זה יכול להעלות סוכר או לחץ דם למספר שעות או ימים אומנם). פיזיו- וחימומים למניהם עוזרים מעט בלבד. תרופות נגד דלקת NSAIDS יעילים אך בהרבה יותר מסוכנים מההזרקה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה