קסלג'נס- תופעות לווי?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

20/09/2019 | 11:17 | מאת: כרמלה21

סובלת מ-RA כ 20 שנה, ואני מטופלת כשניים בקסלג'נס. עד לפני כחצי שנה, מצב הRA היה מאוזן. בחודשים האחרונים התחילו התקשויות וכאבים בברכיים שהקשו על כיפופם והליכה רגילה. בחודש האחרום התגברו הכאבים פלוס מן כאבים עיצביים ברגליים וידיים. בנוסף, מדי פעם יש איזורים בעור הרגליים"שורפים" מאוד ורגישים למגע שמופיעים ונעלמים אחרי שבוע-שבועיים. לאחר שנעלמים, כל מסת השריר באותו האיזור כואבת מאד. כעת הבעיה חריפה מאד בברך שמאל, גם עקב הדלקת וגם עקב כאב עיצבי מאד חד וחריף שנראה לי שמקורו בגב, בעיקר בשעות הלילה. פניתי ליעוץ ראומטולוגי והומלץ לי להחליף את הקסלג'ינס לתרופה ביולוגית חדשה, OLUMINAT. לא ברור איך אצליח לשרוד עד לאישור התרופה החדשה . יש לי תור לרופא נוירולוג בעוד כחודשיים...רציתי לדעת האם סביר לפנות למיון ראומטולוגי לקבלת משהו להקלה על הכאבים עד לאישור התרופה החדשה. תודה מראש

שלום מומלץ לפנות לראומטולוג המטפל שימליץ על טיפול "גשר" עד להתחלת השפעת התרופה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה