antinuclear ab

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

10/06/2010 | 12:25 | מאת: לינוי

אני בת ארבעים ולפני כמה חודשים התחלתי לסבול מקשיות בפרקי האצבעות וכאבים בפרקי כף היד, עשיתי בדיקות דם וכל הערכים יצאו בתחום הנורמה, רק ה ANTINUCLEAR AB יצא חיובי. אני מודאגת מאוד ומבינה שתוצאה זו עלולה להעיד על מחלה אוטואימונית האם זה יכול להעיד על זאבת? רופאת המשפחה המליצה לי לקחת IBUFEN 400 MG האם אתה ממליץ לקחת? יש לי תור לראומטולוג רק בחודש אוגוסט, רוצה לקבל תמונה כללית עוד קודם לכן כי אני נורא מודאגת. תודה על תשובתך

11/06/2010 | 11:52 | מאת: ד"ר גלב סלובודין

אי אפשר לקבל תמונה כללית "מדוייקת" בלי בדיקה. כעיקרון ANA חיובי ניתן לראות גם בכ10% של אנשים בריאים לחלוטין.

מנהלי פורום ראומטולוגיה