התכווצויות בכפות הידיים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/09/2019 | 14:31 | מאת: שרון

אצבעות כפות הידיים נרדמות גם מתייבשות מעקצצות נתפסות ונותרות במצב עקום כולל כאבים ורק ביד השניה יכולה ליישרן ובנוסף האגודלים מתקפלים פנימה והאחיזה בחפצים למשל במגב לא משתחררת או שהטלפון למשל או סיר נופל מהיד. כל כפות הידיים עצמם וגב היד כל העצמות כולל הפרקים של הידיים בחיבור היד עם כפות הידיים כואבים כולל האמות המרפקים והכתפיים גם ללא תנועה ובשינה. גם באצבעות הרגליים ובקרסוליים אותו דבר. מעל לשני עשורים מתלוננת לאורתופדים לכף יד וראומטולוגים ולא מקבלת הסבר לתופעות המתסכלות. מיפוי עצמות לא תקין. אובחנתי בתסמונת התעלה הקרפלית ובניוון סחוסי המפרקים. נותרתי עם חצאי אבחנות ללא התייחסות למוגבלות בתפקוד אפילו ברכיסת רוכסן! כך עם חבישות ומשחות ללא הקלה. ראומטולוגית אמרה שזה מעיד על חוסר במלחים בגוף. אם ברנטגן לא אבחנו לא שולחים להמשך בדיקות והדמיות. מה לבקש מהרופא ובאיזה תחום טיפול?

שלום, להתחיל מבדיקות מעבדה נרחבות - כימיה מלאה כולל אלקטרוליטים (לרבות נתרן אשלגן סידן, מגנזיום), ספירת דם, תפקודי תריס, פאנל אנמיה. להגיע עם תשובת המיפוי והבדיקות לרופא המשפחה שיחליט לאחר בדיקתך על הרופא המומלץ להמשך הבירור. האם טופלת לתסמונת התעלה הקרפלית?

מנהלי פורום ראומטולוגיה