פיברומיאלגיה ותשישות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/08/2019 | 12:37 | מאת: קרן

שלום רב, אני בת 45, חולת פיברומיאלגיה מעל 15 שנה. מטופלת בקנביס רפואי שעוזר לי יותר מכל התרופות שניסיתי. 1. האם יש טיפול לתשישות המגיעה בגלים ומרגישה כמו על סף עילפון, מעבר למנוחה עד שתעבור ? 2. האם נמצא שספורט מסייע גם לעייפות או רק לכאבים ? 3. האם יש צורך במעקב ראומוטולוג למרות שאני מבצעת בדיקות דם תקופתיות ? (הפסקתי מעקב אצל הרופאה שלי לפני 5 שנים כשנכנסתי להריון והפסקתי את הכדורים אך טרם חזרתי למעקב מכיוון שהיא לא בעד קנביס כתרופה). תודה

שלום פעילות גופנית סדירה היא אחת מהתרופות היעילות ביותר לפיברומיאלגיה הן מבחינת כאב והן מבחינת תשישות. ממליצה לך לחבור לראומטולוג שאת סומכת עליו ובוטחת בו.

מנהלי פורום ראומטולוגיה