pr3 גבוה- האם מעיד על משהו?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

14/07/2019 | 17:11 | מאת: שושי

המשך השאלה שלי לגבי pr3 הבדיקות נערכו לי במסגרת אישפוז בשל ארועי נימול חוזרים. הבדיקה היחידה שיצאה לא תקינה הינה pr3 שתוצאתה31. היום הייתי במרפאת סינוסים הכל תקין. דופלר עורקי רגליים תקין, emg,תקין. אין כאבים למעט תחושת רדימות לעיתים ביד או ברגל (לדעתי בשל חרדה). הפנו אותי ל- ct מוח וחזה בגלל חשד לווסקוליטיס. השאלה שלי האם יתכן שתוצאה חיובית של pr3 יכולה להיות מקרית ולא בהכרח להעיד על מחלה??

שלום האם היHתה בדיקת ANCA בנוסף? בעיקר C-ANCA שבדרך כלל מגיע במקביל עם בדיקת PR-3 בכל מקרה, הבדיקה היא רק תוספת לקליניקה.

17/07/2019 | 11:03 | מאת: שושי

לא בוצעה בדיקת anca.. האם כדאי לבצע את הבדיקה? האם pr3 יכול לצאת ככ גבוה גם כשאין משמעות.. ?

מנהלי פורום ראומטולוגיה