דלקת שדרה מקשחת - בקשה לעצות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

29/05/2019 | 07:24 | מאת: גיא

שלום, אני סובל מזה כשנה מכאבי גב תחתון שהלכו והתעצמו בחודשים האחרונים (איזור מותן , אגן עם הקרנת כאב "שורף" לצידי הירכיים). בלילות יש לי כאבים בזמן שינוי תנוחת השינה. והיו לי מספר מקרים של כאבים (תחושת שריפה חזקה) שהופיעו בזמן עמידה ממושכת. ברקע אני סובל שנים מתחושת גב נוקשה ותפוס - עם "קליקים" (בעבר גילו לי בלט בחוליות C6-7). הייתי פעמיים בבדיקה ראשונית אצל אורטופודים, אשר שלחו אותי לבדיקת CT. האורטופד השני אף הביא לי מרשם לתרופה Etoricoxib Dexel 90mg שלמיטב הבנתי הוא לטיפול בדלקת שדרה מקשחת. עד כה לא ביצעתי את הבדיקת CT בשל חשש מהקרינה. לאחר בירור עצמי של התסמינים, נתקלתי בכתבה על דלקת שדרה מקשחת ואני תוהה האם בעצם זה מה שיש לי. עפ"י מה שקראתי, לצורך האבחון מומלץ לבצע דווקא בדיקת MRI ולא CT. היות ואני מרגיש שאני חייב לטפל בבעיה, אשמח לעצות לגבי הנושאים הבאים: 1) הפנייה אולי למומחה פרטי בנושא שיוכל לעזור לי (כולל הפנייה לבדיקת MRI פרטית אם צריך). 2) האם כדאי באמת לנסות את התרופה שנתן לי האורטופד? ואם יש שינוי חיובי מה הלאה?

שלום ניתן לבצע MRI לאבחון וכן ניתן לנסות טיפול ב NSAIDS באם רופא המליץ על התרופה ואין מניעה בנטילתה. זה גם יכול לסייע באבחנה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה