Rnp ו rnp מדדים גבוהים האם מורה על בעיה ראומוטולוגית

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/05/2019 | 17:23 | מאת: רויטל

בעקבות תלונות על אדמומיות וגרד בפנים ובידיים נשלחתי לבדיקת דם. נמצא כי ישנם ערכים גבוהים של hts בלוטת התריס. בנוסף נשלחתי לבדיקות דם נוספות בהם יצא כי Antinuclear an חיובי. Ana titer ו Ana pattern a שליליים. בנוסף rnp ו Rnp a 4.1 כל השאר מדדים תקינים. האם התשובות מראות בעיה ראומטולוגית??? מציינת כי אני חולה ביתר לחץ דם ריאתי ... מצורפים קבצי הבדיקות...

שלום איני יכולה לראות קבצים מצורפים. האם עברת בירור ליתר לחץ דם ריאתי? ממליצה לאור הקליניקה והאימונולוגיה לפנות להערכת ראומטולוג. ערכי ANA חיובי יכולים להיות גם קשורים לבעייה בבלוטת התריס

מנהלי פורום ראומטולוגיה