רמה של חומצת השתן ומינון של Allopurinol

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/05/2019 | 18:42 | מאת: Boris

שלום דוקטור אני סובל מגאוט 20 שנים . בחצי שנה אחרונה התקפים לא היו מפסיקים. מחודש ינואר 2019 התחלתי ליטול אלופורינול. בחודשיים ראשוניים נטלתי מינון 100mg אחר כך עברתי ל200mg וחודשיים אחרונים אני נוטל 300mg.בדיקת דם שעשיתי לפני כשבועיים מראה שרמת החומצת השתן בדם תקינה -4.3 mg/dl השאלה- האם אפשר להקטין את המינון של אלופורינול ל200 או אפילו 100mg?

שלום האם הפסיקו לך ההתקפים? האם ממשיכים התקפים? באיזו תדירות? הדבר תלוי במופע הקליני וביעוץ רופא מטפל.

מנהלי פורום ראומטולוגיה