פיברומיאלגיה- וחוסרת יכולת להכיל ריחות וקולות

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

17/04/2019 | 22:11 | מאת: איה

שלום, לצערי בחצי שנה האחרונה חליתי ( כנראה) בפיברו, עדיין לא ״זכיתי״, לקבל ממכבי את ההפניה ושאר הבדיקות הכל כך דחופים לי כדי להפסיק לסבול. אחד הקשיים הגדולים ביותר שאני חווה לאחרונה ומתחדדים מיום ליום ומקשים עלי לתפקד הוא הרגישות החזרה לריחות. איבדתי כל יכולת להריח ריחות כלשהם, בפרט ריחות של אוכל, בישולט/ אפיה וטיגון שמביאים אותי לבחילות קשות עד הקאות דבר שגורם לי גם למיגרנות קשות מאוד שנמשכות ימים ארוכים ללא הקלה של אף תרופה. גם קולות ואור הם בלתי נסבלים עבורי ועוד תופעות רבות אחרות שמתחלפות ומשתנות כל הזמן אך מעל הכל אני מותשת מהסבל היומיומי מהקושי בהרחת ריחות, מסתובבת עם בד שמצאתי בנסיון למנוע הגעת ריחות לאף וגם אטמי אוזנים. השאלה שלי - האם עוד מישהו חווה קשיים חזקים ברמה כזו גבוה וחוסר יכולת להכיל ריחות וקולות? ואיך אתם מתמודדים עם זה? אני אובדת עצות ולא מוצאת אף פיתרון שמקל ולו במעט על סיבלי... הסבל הוא בלתי ניתן לתאור, ועקב כך הפסקתי גם לאכול כמעט לחלוטין כבר חודשיים למעט ביסקויטים של פתיבר מדי פעם.... אשמח ואודה מאוד לעצה, עזרה,....🙏🏻🙏🏻🙏🏻

שלום, ממליצה להתחיל בירור במקביל - לפנות לרופא המשפחה המטפל ונוירולוג לבדיקה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה