כאבי עצמות ומפרקים. מיפוי עצמות לפני ראומטולוג?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

27/03/2019 | 22:51 | מאת: שולה

שלום. אני שולה בת 63. יש לי כבר כ-3 שבועות כאבים בעצמות ובמפרקים. לאחרונה כואב לי בעיקר צד שמאל והכאב הכי חזק הוא בברך, כאב שלעיתים מעיר אותי בלילה.רופא המשפחה שלח אותי לבדיקות וגם נתן הפניה למיפוי עצמות ולראומטולוג. מה כדאי לעשות קודם ראומטולוג או מפוי עצמות? רוב הבדיקות שכבר עשיתי יצאו תקינות ורופא המשפחה אמר שזה שלל מחלות אוטו-אימוניות

שלום, אומנם מיפוי יכול לעזור להחלטת הראומטולוג אולם קשה לי להמליץ ללא בדיקתך. הייתי ממתינה לבדיקת ראומטולוג שיחליט על הבדיקות הנדרשות - יתכן שיעדיף בדיקת דימות חלופית. לחילופין, ניתן להתייעץ עם רופא המשפחה לגבי נחיצות הבדיקה.

מנהלי פורום ראומטולוגיה