דלקת מפרקים לאחר תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

26/02/2019 | 17:24 | מאת: סימון

היי שלום! לפני כ5 חודשים עברתי תאונה עפתי מהרכב מכות יבשות קצת חתכים בידים ובעיקר פציעה בברך שבר בטביאל פלטו קרע חלקי בmcl וקרע חלקי בסהרון. ולאחר כחודשיים החלו לי דלקת מפרקים יש לציין שאני חולה פסוריאזיס מגיל5 עם הפוגות ארוכות ל3 או 4 שנים כל הפוגה. השאלה היא כזאת האם יש קשר בין התאונה לזה שבדיוק לאחריה התחילו הכאבי פרקים דלקת פרקים? יש לציין שדרגת הפסוריאזיס היא בינונית

שלום, האם ידוע לך כי הינך סובל מדלקת מפרקים פסוריאטית או שמדובר עד כה בפסוריאזיס עורי בלבד? יתכן והתאונה גרמה למתח ולחץ וכך להתפרצות של הפסוריאזיס ודלקת המפרקים. יתכן גם שלא ופשוט חלה החמרה של המחלה הבסיסית.. יש לפנות לבדיקת ראומטולוג לצורך הערכה. בהצלחה.

28/02/2019 | 23:05 | מאת: סימון

היי שלום לך שירה ותודה.לשאלתך אם היה דלקת מפרקים לפני? התשובה היא לא היה דלקת מפרקים אף פעם, חוץ מנגעים בעור. ויש לציין כי בהתפרצות הזאתהמאוד קשה בציפורניים כולם ביד ימין וברגליים שמאל וימין ובאוזניים בפעם הראשונה

מנהלי פורום ראומטולוגיה