כאב בבוהן

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

30/05/2010 | 23:09 | מאת: hello

אני בת 37, מזה כשבועיים אני סובלת מכאבים בבסיס בוהן ימין. בתחילה הכאבים הופיעו במהלך היום ונעלמו לאחר תנועה של המפרק. היום חלה החמרה במשך הכאב. תנועתיות לא מפסיקה אותו ונראה לי שיש אדמומיות קלה סביב המפרק והוא רגיש למגע. בנוסף, סבתי סבלה מ R.A. לפני מס' שנים חשתי את הכאבים הללו אולם הם נעלמו אחרי יום. האם יתכן שזה R.A?

הסתמנות זו לא אופיינית ל RA. הכי סביר בגילך היא דלקת בבורסה סביב המפרק באיזור שנקרא BUNION .אם זאת תמיד יש לקחת אפשרויות נדירות יותר כולל זיהום במפרק. יש להיבדק עי ראומטולוג

11/06/2010 | 19:02 | מאת: hello

תודה על התשובה! האם זה סביר, בהתחשב בכך שזו אכן דלקת מקומית, שהיא תחזור כל פעם באותה האצבע? בנוסף, היום אחרי שהכאב כבר פחות חריף, נראה שיש איזשהו שינוי גרמי במפרק. האם זה משנה במשהו את האבחנה של דלקת מקומית?

מנהלי פורום ראומטולוגיה