ANA חיובית וסיכויי קליטת הריון

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

05/12/2018 | 19:44 | מאת: חוששת

שלום, אני מטופלת פוריות מזה שנה. לאורך כל הנסיונות (הזרעות, החזרות עוברים) לא היתה השרשה כלל. ביצעתי את בדיקות הדם הבאות: שלום, אני מטופלת פוריות מזה שנה, ולאורך כל הנסיונות (הזרעות, החזרות עוברים) לא התרחשה השרשה כלל. ביצעתי את בדיקות הדם הבאות: ANA TITER 1:160=<חיובי ANA PATTERN Homogenous ANTINUCLEAR Ab_(ANA) Negative DNA (ds) Ab <1 ANTICENTROMERE Ab <0.2 SSA <0.2 SSB <0.2 Sm (anti Smith Ab) <0.2 RNP 0.3 AI Scl-70 Ab <0.2 Anti Jo-1 Ab <0.2 CHROMATIN <0.2 RIBOSOMAL P Ab <0.2 SSA-52 <0.2 SSA-60 <0.2 SmRNP <0.2 RNP 68 <0.2 RNP A 0.3 AI ANTI CARDIOLIPIN IgG <1.6 A.B2 GLYCOPROTEI IgG <1.4 ANTI CARDIOLIPIN IgA 0.6 U/ml ANTI CARDIOLIPIN IgM 0.5 U/ml A.B2 GLYCOPROTEI IgM 0.9 U/ml 1. איך יכול להיות ש-ANA שלילי אבל TITER ו-PATTERN חיוביים? 2. האם זה יכול להסביר חוסר השרשה? 3. כיצד זה יכול להשפיע על הריון? 4. מה הטיפול המומלץ?

שלום, תשובת ANA חיובית בשיטה אחת ושלילית בשיטה שנייה שנחשבת ליותר מדויקת. לא מתוארת בעיה ראומטולוגית וכמו כן, תתכן בדיקת ANA חיובית באחוז מסויים של אנשים בריאים. ממליצה לך לפנות לרופא נשים מומחה פוריות ובמידת הצורך לפנות להערכת ראומטולוג. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה