כאבים פיברומיאלגיה צריכים להיות סימטריים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

09/11/2018 | 08:56 | מאת: רועי

הי שלום, לאחר בירור מקיף עי ראומטלוג ניגשתי לקבל חוות דעת שניה, לפי ההתרשמות של הרופא מתוצאות הבדיקות הוא אמר שלדעתו מדובר בפיברומאלגיה, אבל לאחר שקראתי על הסימפטומים הבנתי שיש נקודות רגישות שצריך לבדוק והוא לא בדק זאות, בנוסף האם הכאבים חייבים להיות סימטרים, אצלי הכאבים לא תמיד סימטריים יכול להיות שלפעמים כואב אצלי בצד אחד של הגוף הרגל לדוגמא ובצד השני לא כואב בו זמנית או ברמת כאב שונה אשמח לקבל את דעתך בתודה מראש

שלום, אבחנת פיברומיאלגיה מתבססת על כאבים ורגישות באזורים שונים ובנוסף, באחוזים גבוהים יש קליניקה מכוונת נוספת כגון עייפות, תשישות, שינויי מצב רוח ועוד. האבחנה היא קלינית ואין בדיקת מעבדה המכוונת לכך. לא מחייב סימטריות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה