כאבי במפרקים.

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

04/11/2018 | 10:50 | מאת: שלום.

שלום רב, מצטער מראש על אורך הפנייה. אך סובל ועובד עצות. בן 40. מזה כמה שנים כאבים באזור המותניים וצידי הישבן, בדרך כלל ישר בעת קימה (במיטה) בבוקר משני הצדדים, מתהפך מצד לצד. תופעה זאת פוקדת אותי בעונות מעבר והחורף. כמו כן כאבים ונוקשות בכתפיים, היחלשות משמעותית בכפות הידים, ולאחרונה כאב באזור הערקום בכף הרגל, בעיקר לאחר הליכות. פניתי לפני שנה שנתיים לראומטלוג שבדק את התופעות על ידי MRI, אך לא מצא דלקות, וסיים איתי . פניתי בעצתו לאורטופד, שאמר (אולי לא בדיוק במילים אלו) מה אתה רוצה ממני אני זריקות, כדורים וניתוחים. בקשתי לפחות לגשת לפיזוטרפיה, שבה הכרתי בחור נפלא שניסה לעזור אך ללא הצלחה, (תירגול בסיסי שאותו מיישם עד היום מדי פעם). שבור והרוס מהתופעה החדשה שמזכירה לי כל פעם מחדש, בעת תחילת החורף סבל מהו, (שלא נדבר על שינה בחוץ כגון מילואים וכולי).. פשוט מפריע ומתסקל שלא יכול לעשות כלום בנידון. נ.ב. לא מעוניין לשמוע לעצתו של האורטופד מלקחת משכחי כאבים למניהם (ניתן עד 4 ליום, לפי מילותיו).. אך מצד שני, לא רואה את הסוף, רק מחמיר.. מהי עצתכם? ממה יכול להגרם? ולמי כדאי לי לפנות ומה לנסות? תודה מראש וסליחה על הפנייה הארוכה.

שלום, ממליצה לך לפנות בשנית להערכת ראומטולוג עם בדיקות מעבדה עדכניות כולל מדדי דלקת. יש להביא את כל בדיקות הדימות ודיסקים עדכניים.

מנהלי פורום ראומטולוגיה