חיסון מוחלש - מטופלת atnf

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

19/10/2018 | 09:56 | מאת: רונית

שלום, בתי מטופלת בenbral כחמש שנים ברצוננו לטייל לברזיל ולשם דורשים את חיסון yellow fever שהינו חיסון מוחלש. לידיעתי מטופלים במדכאי חיסון לא יכולים לקבל חיסון חי או מוחלש. אם במידה והרופא המטפל יאשר לעשות הפסקה בטיפול enbral(המחלה רגועה) , יש תקופת זמן ללא מתן טיפול מדכא שלאחריה כן אפשר לקבל את החיסון? תודה רבה.

שלום, יש הנחיות ברורות לגבי מתן חיסון מוחלש לפני התחלת טיפול ביולוגי (שבועיים עד 4 שבועות טרם התחלת טיפול ביולוגי). רצוי לא לקבל חיסון חי מוחלש בזמן נטילת טיפול ביולוגי. אין הנחיות ברורות בספרות למשך כמה זמן יש להפסיק טיפול אם הוחל כבר. ישנם רופאים הנוקטים בגישה של הפסקת הטיפול לפחות לחודש (תלוי בסוג התרופה) לפני קבלת החיסון אולם אין הנחיות והמלצות מסודרות.

מנהלי פורום ראומטולוגיה