רמטיזים בגיל מאוחר וסטרואידים

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

03/10/2018 | 16:23 | מאת: שלומית

אבי בן 80 ובדרך כלל בריא לאחרונה התגלה אצלו רמטיזים, הרופא נתן לו סטרואידים 3 ליום כאשר הוא ירד בהדרגה וכרגע הוא לוקח כדור 1 ליום. הרופא אמר לנו שאין בעיה להמשיך עם הסטרואידים אפילו שנה, ורק כל כמה חודשים לעשות בדיקת דם לבדוק את הדלקת, כרגע יש דלקת ולכן הוא אומר לנו לקחת כדור ליום, רציתי לדעת האם זה לא מזיק לקחת סטרואידים לאורך זמן? הרופא אמר שאין נזק אפילו לקחת במשך שנה, והאם אין כדור אחר אשר מתאים לרמטיזים. תודה

שלום, יש מספר רב של דלקות מפרקים והטיפול תלוי בסוג הדלקת. איני יודעת מה מינון כל כדור של פרדניזון שציינת והאם חלה הטבה תחת הטיפול. ממליצה לפנות לראומטולוג מטפל על מנת לבדוק אפשרויות של הפחתת מינון פרדניזון/מתן טיפול חלופי בהתאם לסוג הדלקת ותגובת המטופל.

מנהלי פורום ראומטולוגיה