האם יש דלקת במפרק sij

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

23/09/2018 | 13:44 | מאת: שירי

שלום, בעקבות חשד לדלקת במפרק sij ורטהיימר גב תחתון כמעט 4 שנים נשלחתי לmri אשמח לעזרה בפיענוח התשובות. והאם צריכה לחזור לראומטולוגית ששלחה אותי או שאפשר ללכת גם לאורתופד? כתוב כי הבדיקה בוצעה בטכניקת tse בשקלול stir , t1,t2, במישורים אקסיאלי וקורונלי בלי ועם הזרקת גדולי יום. שינויים סקלרוטיים במפרקים סקרו-איליאקליים משני הצדדים. בצקת לשדית סימטרית רושם לארוזיות בודדות. לאחר הזרקת גדולי יום לא הודגמה סימני סינוסיטיס לסיכום: המבצע יכול להתאים לספונדילוארטרופתיה. באבחנה מבדלת osteitis condensans ilii דרושה קורולציה קלינית. אשמח גם לדעת אם רואים סימפזיוליזיס בבדיקה כזאת. תודה רבה

שלום, הממצאים יכולים להתאים לדלקת ובהחלט ממליצה לפנות לראומטולוג. כפי שכתוב בפיענוח, ישנה אבחנה מבדלת לממצאים ולכן יש לפנות לראומטולוג לצורך קורולציה קלינית.

26/09/2018 | 20:51 | מאת: שירי

תודה רבה!

מנהלי פורום ראומטולוגיה