דלקת פרקים או פיברומיאלגיה?

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

09/09/2018 | 11:35 | מאת: מילי

קיבלתי תוצאות בדיקה ושתי אבחנות שונות מרופאי משפחה האחד אומר פיברומיאלגיה ונתן משאף ונטולין להקלה על הנשימה השני אמר דלקת פרקים עם חשד לזאבת ונתן סטרואידים חשוב לציין שכדי לקבל תור לרופא מומחה לוקח כמה חודשים ואני מודאגת מהרמות הגבוהות של הנוגדן בדם והעומס על הכליות בת 45 ללא רקע רפואי קודם מה לעשות? איזה טיפול לקחת? Ana multiplex positive IGg =2300 Free kappa = 35 mg/dl Kappa lambda ratio = 1.65 Anti scl70 =2.5 Gama pep = 25% תודה ושנה טובה

שלום, בדיקות המעבדה באות לתמוך באבחנה ולא קובעות אותה. האבחנה מתבססת בראש ובראשונה על התלונות שלך. באם יש תלונות המתאימות למחלה ראומטולוגית - יש לפנות לראומטולוג. בכל מקרה, איני רואה בבדיקות רמז לכיוון מחלה ספציפית.

מנהלי פורום ראומטולוגיה