מתוטרקסט תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

24/06/2018 | 10:26 | מאת: עליזה

אובחנתי כחולה בדלקת פרקים פסוריאטית, מטופלת מזה שבועיים במתוטרקסט במינון של 6 כדורים 2.5 מ"ג. מרגישה בחילות קלות שהחלו כיומיים לאחר הסבוב השני. האם זו תופעה שחולפת ? האם יש להפסיק עקב כך את הטפול בהמשך? תודה

שלום עליזה, ניתן "לפזר" את נטילת הכדורים במהלך היום. באם הנ"ל ממשיך/מחמיר - מומלץ לפנות לרופא שהמליץ על הטיפול לבדוק אפשרויות אחרות. לציין כי במקרים של בחילות יש גם אפשרות של זריקת מטוטרקסט שבועית במקום נטילה בכדור.

בכל מקרה, כל שינוי דורש כמובן בדיקה רפואית והמלצה על פיה

מנהלי פורום ראומטולוגיה