Pachydermoperiostosis

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

01/06/2018 | 00:27 | מאת: אמיר

שלום האם ידוע לרופא בקהילה על מחלה שנקראה Pachydermoperiostosis והיא מחלה תורשתית נדירה שמתחילה בגיל ההתבגרות ??? רציתי לשאול האם יכול המחלה היא מחלה משנית כתוצאה מחלות אחרות למשל ניתוחים אורולוגים בגיל ילדות ופגיעה במערכת הלימפה באגן יחד עם אי ספיקת כליות שמחמיר ומתקדם לשלבים כרוני ודיאליזה יכול לגרום למחלה כזאת ???

שלום אמיר המחלה יותר נפוצה בשם primary hypertrophic osteoarthropathy - תתכן מחלה ראשונית גנטית או משנית לבעיות אחרות. איני מכירה קשר לבעיות אורולוגית. ממליצה להפנות את השאלה אליהם.

מנהלי פורום ראומטולוגיה