קנאק בכתף ומושך צורב קצת בגב

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

25/05/2018 | 19:03 | מאת: דן

שלום רב אני קרוב ל 70 לא נייד . רוב הזמן יושב .בבוקר לפני כל פעולה עושה קצת תירגול קל של חצי שעה לערך ומתרומם כשתופס שתי ידיים בדלת או קיר . פחות עם הברכיים בברכיים אין כוח בבוקר בעיקר . לפני שלושה ימים , בבוקר ,לפני כל פעילות ,בטעות התרוממתי רק ביד אחת , היד החלשה. שמעתי קנאק מהכתף השמאלית בפינה . חשבתי שכמו שעושה תנועה לא נכונה יש לפעמים קנק במרפק בקרסול מפריע לתירגול באותו יום קצת מציק ולמחרת הכל בסדר . אבל עכשיו בכתף כבר שלושה ימים מציק , מושך , צובת ,וכאילו "אקשנסוס" (כאילו נתפס הצוואר שקמים לא טוב) , בשכמה , וסביב בגב , בצד שמאל של הצוואר .ומעניין , פחות בכתף עצמה שיכול לעשות תנועות קלות מאד .ולא מכאיב מיוחד. רק שקצת יותר מאמץ את היד. האם להניח היד על הירך .וכל הפעולות ביד הבריאה .? או אפשר קצת להזיז היד לתנועה לא מכאיבה ?(כמו לתקתק במדפסת ,לרחוץ כלי בכיור) תור לרופא מומחה רחוק . מה קרה ?זה גיד ?שריר? תודה

שלום דן, לפי התיאור, נראה כי מדובר בבעייה אורטופדית ולא דלקתית. ממליצה להמשיך בירור בתחום זה. בהצלחה

מנהלי פורום ראומטולוגיה