Ankylosing Spondylitis

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה

16/05/2018 | 16:51 | מאת: נאווה

שלום, אני בת 32, ועד לא מזמן הייתי בריאה בד״כ (עסקתי באקרובטיקה והייתי מאוד גמישה וחזקה). בארבעת בחודשים האחרונים אני סובלת מכאבי גב (בעיקר באמצע), קיטון משמעותי בטווח התנועה ברגליים (כאשר אני יושבת, מפסקת רגליים ומנסה להתכופף קדימה. עד לפני כמה חודשים הייתי מאוד גמישה והיום זה קטן משמעותית) בנוסף, יש לי נימולים בגפיים שבאים והולכים מידי פעם. ראיתי הרבה נוירולוגים ואורטופדים, והם שללו בעיה נוירולוגית או אורתופדית. לאחרונה פיזיותרפיסט ורופאת משפחה חשדו ב- as אך עדיין לא נתנו לי הפניה ל- mri אגן ירך, אלא בינתיים רק המליצו לי לבצע רנטגן אגן ירך ולראות ראומטולוג מומחה פרטי מסוים. במקביל, אורתופד המתמחה במפרק הירך נתן לי הפניה ל- mri אגן ירך, אך בשאלה שונה לגמרי (הוא רוצה לשלול בעיה בהמסטרינגס. הוא כלל לא הזכיר as וגם אני לא העליתי בפניו את החשד הזה). על סמך ההפניה מהאורתופד כבר הכינו לי פרוטוקול בדיקה ל- mri, ויש לי אפשרות לבצע את הבדיקה היום בלילה (התור לראומטולוג המומחה הוא מחר בצהריים). האם כדאי לבצע את הבדיקה עוד היום, ולהגיע עם הדיסק לראומטולוג מחר? אני חוששת שאולי הבדיקה תהיה פחות רלוונטית, כיוון שההפניה ניתנה ע״י אורתופד ולא נשאלה שאלת ה- as. מצד אחד אני מעדיפה להגיע לראומטולוג עם כמה שיותר מידע (ובפרט- הדיסק עם ה- mri), ומצד שני אני חוששת שהבדיקה תיערך בצורה שלא מתאימה לבירור as אלא לבירור שאלה אורתופדית (ואז אצטרך לעבור שוב mri ולהגיע שוב לראומטולוג המומחה.. הרבה כסף). ממה שאני יודעת, mri יכול להתבצע באופנים שונים בהתאם לשאלה הנשאלת. אבל אולי ההבדלים לא מהותיים ובכל זאת כדאי לבצע אותו עוד היום, כדי להגיע עם התוצאות לראומטולוג מחר? אם במקרה יש מי שיענה היום אשמח מאוד לעצה. תודה, נאווה

שלום נאווה, אני משערת שהתשובה שאתן כבר לא תהיה רלוונטית.... בשאלת סקרואילאיטיס, יש לבקש MRI מכוון למפרקי הסקרואיליאק

מנהלי פורום ראומטולוגיה